Om ni inte kan läsa mailet följ denna länk http://www.remotecontrol.se/nyhetsbrev/071031_swe.html
Välj språk:
 
RCT - Prisvärt alternativ för korrosiv miljö
Fartygsapplikationer - Offshore - Onshore - Petrokemi
 
 
Vid applikationer i korrosiva miljöer är det ett vanligt problem att manöverdonen kan korrodera sönder på kort tid. Det innebär oplanerade och kostsamma stopp i produktionen. Man har därför av gammal vana använt tunga, klumpiga epoxybehandlade ståldon eller rostfria don.
   
Klart fördelaktigare är dock att använda Remote Controls aluminiumdon i RCT-serien. RCT har specialbehandlats för bästa korrosionsskydd. Till fördelarna hör att ett Remote Control RCT don har samma låga vikt som ett standard aluminiumdon samt att prisnivån ligger långt under priser för manöverdon av stål eller rostfritt stål. RCT donen finns från 10 Nm till 7600 Nm vid 6 bar arbetstryck.
   
Remote Control RCT manöverdon har en patenterad ytbehandling som innebär att delarna hårdanodiseras. Därefter tätas ytstrukturen med PTFE i en ugnsprocess. Ytan blir därmed väldigt hård, mer än 60HRC, samt vattenavstötande, slitagetålig och den flagnar inte som en lackerad yta. Dessutom blir ytbehandlingen i den här processen heltäckande runt om, även inuti luftkanaler och liknande. Saltdimtest visar också att RCT donen klarar över 2000 timmar utan synbar korrosionspåverkan.

Remote Control RCT är lämpliga för applikationer i korrosiva miljöer med neutralt pH (pH7). Som i t ex kustnära områden (även i tropiska klimat), våta applikationer i pappersmaskiner och tvätthallar samt ombord på fartyg.

Länk till RCT.
   
   
Petrokemisk industri

Sedan 1998 har fler än 750 st Remote Control pneumatiska manöverdon serie RCT levererats till petrokemiska industrier i Taiwan. Remote Control RCT220 till RC88, både DA och SR utförande, används för on-off och reglering. Manöverdonen är monterade på ventiltillverkaren Value Valves vridspjäll, DN50-DN500. Många av RCT donen är utrustade med Remote Control handmanöver RC-M1. Slutkund är en av världens största PVC tillverkare med 7 olika produktionsenheter, bl a Yi Lan och Mai-Lia i Taiwan samt Nin Bo i Kina. På grund av starka vindar i kombination med saltvatten från havet och även kraftiga sandstormar ställs det mycket höga krav på manöverdonen som Remote Control serie RCT uppfyller.
   
   
   
Fartygsturbiner i containerfartyg Servicefartyg
   
Remote Control RCT260-SR och RCT270-SR i högtemp utförande med Remote Control handmanöver RC-M1. Donen är utrustade med hastighetsreglering för enkel inställning av manövertiden.
RCT donen har monterats på Somas kalottventiler och metalltätande vridspjäll, DN50-300, för reglering av gasturbinens varvtal. Justerbara ändlägesstopp gör det möjligt att finjustera stängningsvinkeln så att spjällskivan ligger perfekt an i tätningsringen. Detta är särskilt viktigt för metalltätande vridspjäll, som därmed uppnår optimal funktion beträffande såväl täthet som livslängd.
Ett av världens ledande maritima serviceföretag använder Remote Control manöverdon RCT för utomhus applikationer på fartyg för Nitrogen system. RCT220 och RCT230 är monterade på Mars rostfria kulventiler samt även på Bray Controls rostfria vridspjäll.
   
   
Övriga tillbehör:
Remote Control RCE4 switch box, Namur magnetventiler för on/off eller positioner och 2/2 vägs magnetventiler för reglering och snabbstängning vid nödsituationer. Filterregulator för att säkerställa stabilt luftförsörjningstryck (vilket är nödvändigt för konstanta manövertider). Förstärkta montagesatser för glappfri kraftöverföring.
   
Ro-Ro Fartyg  
   
Remote Control manöverdon RCT230-SR i lågtemp utförande (-40°C) med Remote Control RC1990 Switch box för Ex-miljö EEx d IIC T6 och Remote Control RCE4L-TU för icke Ex-miljö. 56 st RCT don är monterade på ventilationsspjäll med dimension upp till DN1000. Utrustningen reglerar ventilationen i motorer och lastutrymmen på de 160 m långa fartygen, som har en kapacitet på ca 3200 bilar per fartyg. Val av utrustning gjordes med stor omsorg då det är salthaltig miljö, låga temperaturer och Ex-klassad zon.
   
   
Offshore i Kazakhstan  
   
Remote Control pneumatiska manöverdon RCT250-SR i lågtemperatur utförande med rostfri switch box och Lucifer magnetventil.
   
Bilden ovan visar Remote Control RCT don monterat på rostfri kulventil Alfa Valvole DN 80 / #300, för automatisk stängning av gasförsörjningen till Siemens gasturbin SGT600.
   
Eltacon Engineering, Nederländerna, har levererat tre kompletta ”skids”, helt i rostfritt stål, till Kaspiska Havet för en off-shore anläggning FPSO (Floating Production, Storage and Offloading). För filtrering, tryckreducering och reglering av naturgas. Ventilerna är dimensionerade för 45 bar och RCT donen arbetar i temperaturområden från -40 °C till +55 °C.
   
   
Offshore Nordsjön
   
Sedan 1993 används Remote Control RCT manöverdon på oljefältet Troll i Norge. Ca 96 st RCT240 till RCT280, både dubbelverkande och enkelverkande, är monterade på kulventiler för vattenbehandling.Ventilerna från Perar och Xomox har dimensionerna DN50 -DN200.

På oljeplattformar ställs höga krav. Remote Control donen är monterade i en utomhusmiljö med starka vindar och saltvatten. I kundspecifikationen angavs att utrustningens totalvikt inte fick överskridas. Remote Control hade lösningen - kunden valde Remote Controls lätta korrosionsbeständiga aluminiumdon i RCT serien.

En besiktning på oljeplattformen år 2003 visade att Remote Controls RCT don var fria från korrosion. Alla RCT manöverdon är fortfarande i drift.
   
   
Next week exhibition in Bahrain
   

MEMEC 2007 Exhibition, 4-7 November, 2007, Bahrain
Welcome to Remote Control Stand nr J11
Remote Control personell at the stand during the exhibition are Mr. H Westin and Mr. H. Wiklund
www.memec-expo.org/about_memec2007.php www.memec-expo.org/exhibitorslist.php
   
Remote Control certifikat och intyg:
www.remotecontrol.se/certificates
Remote Control ritningar:
www.remotecontrol.se/download
Actuator News 2005 2006 2007
Läs gärna våra tidigare utgåvor av Actuator News. Klicka här.
     
 
 
Vi gör det enkelt för våra kunder att
använda Remote Control produkter.
Snabba offerter, säkra leveranser,
alltid den rätta lösningen.
   
Om ni inte vill ha nyhetsbrevet i framtiden, vänligen skicka ett tomt mail till no_email@remotecontrol.se så justerar vi sändlistan.
© 2007 Remote Control